Nexus 5'in Batarya(Pil) Performansı Nasıl ?

Nexus 5'in ön ve arka görünümü
Google ve LG'nin işbirliğiyle ortaya sunulan Nexus 5'in pil performansı nasıl? Diğer akıllı telefonlarla da grafik üzerinde karşılaştırılan pil performansı yazımızın devamında.

Bildiğiniz üzere Android Google'ın ve son sürümler ilk olarak Google cihazlarında çıkmakta. Google'ın en son çıkardığı Android 4.4 KitKat'lı cihazı Nexus 5 şuan en çok konuşulanlar arasında yer alıyor. LG tarafından üretilen Nexus 5, güçlü donanımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. İlk Android 4.4 KitKat'lı bu akıllı telefonun pil performansı da en çok merak edilenlerden biri.

LG G2'de kullanılan çift katmanlı pil teknolojisi başarılı sonuçlar vermişti. Fakat Nexus 5'te bu pil teknolojisi kullanılmamış. 2300 mAh bir bataryaya sahip.

Yani diğer amiral gemiler(Galaxy S4, HTC One vb.)deki pil ile neredeyse eşdeğer. Ortalama bir performans sunan Nexus 5 aşağıda diğer akıllı telefonlarla karşılaştırılıyor. Bir yazılım ile yapılan bu testte bir kullanıcının günlük hayatta ortalama yaptığı işlemler tekrarlanıyor. Her cihazda aynı değer ve aynı yazılım kullanılan testi aşağıdan inceleyelim.

Akıllı telefonların pil performans karşılaştırma grafiği.

Görüldüğü gibi LG G2 listenin başında yer alıyor. Ardından Note 3 ve daha sonra HTC One geliyor. Diğer akıllı telefonlarla neredeyse eşdeğer olduğu görülüyor. 

0 yorum:

Yorum Gönder

More

Whats Hot